előző lap

Csíkmadaras Polgármesteri Hivatala április 12-én, pénteken egynapos tavaszi nagytakarítást szervez a község közigazgatási területén.

 

Mint minden évben, az iskolások idén is kiveszik részüket a munkából (archív felvétel)

Az akció része a Hargita Víz Egyesület által kezdeményezett „Tiszta vizet érdemlünk” elnevezésű környezetvédelmi napnak. Az esemény célja a településen átfolyó patakok, az Olt-folyó partjainak, valamint a község utcáinak, köztereinek takarítása, valamint a gazdaságok tavaszi lomtalanítása.

Az akció során az Olt Vízügyi Igazgatóság munkatársai az Olt-folyó partszakaszain végzik a takarítást, Madaras pataka mentén pedig helybéliek gyűjtik a szemetet, akárcsak a központi parkban. A tavaszi nagytakarításban az iskolások is részt vesznek, ők a település utcáin szedik össze a szemetet. A helyi önkéntes tűzoltók is kiveszik részüket az akcióból, az újonnan aszfaltozott utcarészeket mossák fel. A környezetvédelmi nap során reggel 8-10 óra között az elektronikai hulladékot is összegyűjtjük, ezt mindenkinek saját portája elé kell kiraknia. Ugyancsak összeszedjük a már jelzett időintervallumban a nem használt ruhaneműket is, ezeket szintén a kapuk előtt kell hagyni zsákba csomagolva.  A községháza felkéri a csíkmadarasi lakosokat, hogy csatlakozzanak az akcióhoz, és mindenki saját kapuja és portája környékén végezze el a tavaszi nagytakarítást.

Szólj hozzá!