előző lap

A minap jelent meg egy rendőrségi közlemény alapján a hír, hogy elfogtak egy öttagú csíkmadarasi tolvajbandát. Fel is kavart a történet, hiszen senki nem örvendhet annak, ha a háza tájáról ilyen híreket terjesztenek.

 

Tetőzte felháborodásomat, hogy egyik barátom reagálásra is próbált bírni. A szülőfaluja becsülete iránti aggodalma részben igaz, a fenntartása is elfogadható, szerinte a közleményben ki kellett volna emelni, hogy a banda tulajdonképpen néhány hónapja a börtönből kiszabadult roma, azaz cigány fivérekből tevődik össze. Szerinte még azt is tudatni kellene róluk, hogy nem rendelkeznek stabil csíkmadarasi lakhellyel. Köztudott, hogy a nomád életfilozófiájukból adódóan ott élnek, azaz oda költöznek, ahol számukra a legalkalmasabb.

A hírhez kötődő hallgatásom fenntartott! Nagyapám (nyugodjék) azt mondta: „Fiam! Ha nem vagy hibás, ne tisztázódj!” Ellenben, ha már tisztázódásra került sor, a közösségünk mundér becsületét kellene védeni, azzal csak az a gondom, hogy a közismert cigány bűnözés a községünk legkisebb gondja, ezen mi nem csodálkozunk. Sokkal nagyobb gondunk az, hogy a községfejlesztési programjainkat a megalapozatlan feljelentésekkel, gáncsoskodásokkal kevésbé az idegenek, a sötétebb bőrűek, annál is inkább a helyi, fehérnek vélt magyar emberek akadályozzák.

Jut eszembe a feljelentő, a négytagú csíkmadarasi sk. banda!

Szólj hozzá!